Paxful ‚Flippens‘ LocalBitcoins Als de grootste P2P Bitcoin marktplaats

De Bitcoin (BTC) peer-to-peer (P2P) handelsmarkt heeft een historische week achter de rug, omdat Paxful LocalBitcoins voor het eerst in de P2P handelsgeschiedenis in het wekelijkse handelsvolume heeft overtroffen.

Volgens gegevens van Coin.dance is Paxful nu de toonaangevende Bitcoin P2P-marktplaats in termen van het wereldwijde wekelijkse handelsvolume. Het heeft een voorsprong op de reeds lang bestaande marktleider LocalBitcoins exchange, evenals op de groeiende gedecentraliseerde P2P exchange Bisq.

Vorige week assisteerde Paxful bij het omruilen van BTC 4.361 (ca. USD 42,5 miljoen), terwijl LocalBitcoins de BTC 4.097 (bijna USD 40 miljoen) beurzen faciliteerde. Ondertussen was het Bisq-platform verantwoordelijk voor het wisselen van BTC 47, wat overeenkomt met 460.000 dollar.

P2P beurzen zijn cryptocurrency trading platforms die advertentieborden, digitale portemonnees en crypto escrow-diensten aanbieden, en gebruikers in staat stellen om digitale activa rechtstreeks met elkaar te kopen en te verkopen met behulp van hun favoriete betalingsmethoden.

De marktdominantie van LocalBitcoins is al een tijdje aan het afglijden, terwijl de handelsvolumes op de beurzen van concurrenten Paxful en Bisq zijn toegenomen.

Zoals gerapporteerd door cryptocurrency data analyse bedrijf Arcane Research, zijn er misschien veel krachten in het spel, maar de introductie van strenge KYC (ken uw klant) eisen op LocalBitcoins lijkt een prominente factor te zijn voor het afnemende volume op de Bitcoin beurs die de Bitcoin P2P markt heeft gedomineerd sinds de lancering in 2012.

In juni 2019 heeft de beurs de „cash“-wisseloptie in persoon verwijderd, wat een negatieve invloed heeft gehad op de onderbancaire klanten in veel van de 248 landen waar de beurs actief is.

Meer dan een half jaar later vertelden klanten uit de hele wereld, maar vooral uit Afrika en Azië, aan Cryptonews.com dat hun rekeningen werden opgeschort en dat de fondsen werden bevroren zonder enige voorafgaande waarschuwing.

Significante groei van het handelsvolume in Afrika

Op dit moment is Afrika een van de grootste Bitcoin P2P-markten, die alleen achterloopt op Noord-Amerika. Volgens gegevens van UsefulTulips is het gecombineerde P2P-handelsvolume op zowel Paxful als LocalBitcoins met 53% gegroeid in Sub-Sahara Afrika, en met 12% in Noord-Afrika in de afgelopen 90 dagen. Ook in Noord-Amerika is het handelsvolume met 22% gestegen.

De Noord-Amerikanen hebben de afgelopen maand iets meer dan 222 miljoen dollar aan BTC geruild, terwijl de Afrikanen uit de Sub-Sahara de afgelopen 30 dagen meer dan 105 miljoen dollar hebben verhandeld. De Latijns-Amerikanen waren vorige maand verantwoordelijk voor 94 miljoen dollar aan bitcoin beurzen.

Juist de groeiende handelsvolumes in Afrika hebben ertoe geleid dat Paxful de nieuwe nummer één is geworden in de P2P handelssector, aldus Paxful CEO Ray Youssef, die tweeted dat „de flippening“ gisteren plaatsvond.

Het grootste deel van het handelsvolume in Afrika is afkomstig uit Nigeria, Zuid-Afrika, Kenia en Ghana, maar de groei is ook sterk in andere landen, waaronder Ethiopië, Tsjaad, Angola, Namibië, Oeganda, Mozambique en andere landen.